Fagsesjon: Sopra Steria

Fagsesjon

Den digitale Transformasjonen i Retail

Sted: Blåsal 2

11:00

Den digitale Transformasjonen
i Retail

Som en av Norges ledende leverandører innenfor digital transformasjon, har Sopra Steria Norge, med sine 1800 ansatte, et sterkt fokus på retail. Sopra Steria har stor tro på å digitalisere retail-bransjen gjennom et bredt spekter av spennende og innovative tjenester som kunstig intelligens, hologram-teknologi og verktøy for en sømløs arbeidsplass.  

I denne sesjonen gir Sopra Steria publikum en smakebit på fremtiden og hvordan man kan ta ny teknologi i bruk for å skape konkurransefortrinn og bedre kundeopplevelser

11:00 – Innledning og introduksjon

Ved Stina Birkeland, Direktør for retail i Sopra Steria

11:05 – Fremtidens retail er ikke lengre «science fiction»

ved Ingrid Tofte, Strategisk tjenestedesigner og futurist i Sopra Steria

Gapet minsker raskt mellom ”sci-fi – det som en gang var fantasi og fiksjon – og ”sci-fact” – det som nå er en realitet og virkelighet. I dag har vi allerede teknologi som gjør oss i stand til løse det meste – så hvilken teknologi og hvilke tjenester bør vi satse på? I dette foredraget vil Ingrid Tofte snakke om hva retailbransjen kan lære av science fiction – og hvordan virksomheter kan bruke science fiction-teknikker til å innovere og utforme fremtidsrettede kundeopplevelser! Se frem til et annerledes og inspirerende foredrag!

11:25 – Hvordan skaper Mixed Reality bedre kundeopplevelser?

 ved John Berland, Chief Digital Officer DigiLab, Sopra Steria

Hva er mixed reality? Hvordan kan mixed reality-teknologi som hologram, augmented- og virtual reality bidra til bedre kundeopplevelser og ikke minst høyere omsetning på nett og i butikk? Vi gir eksempler på globale virksomheter som bruker dette i dag med gode resultater, og ikke minst deler de trender vi tror blir aktuelle inn i fremtiden.

11:40 – Hvordan lykkes med AI og Big Data i retail?

Ved Lars Løvlie, Data scientist Sopra Steria

Kunstig intelligens (AI) er i ferd med å revolusjonere alle bransjer, også retail. Det finnes uendelige muligheter for automatisering, innsparing, effektivisering og ikke minst helt nye bruksmønstre som ikke var mulig før AI. Dette toget forlater perrongen nå, og de som vil være med må hive seg på. Det er imidlertid krevende å identifisere mulighetene når man ikke nødvendigvis kjenner hvordan den nye teknologien fungerer. Lars forteller om sine egne og Sopra Sterias erfaringer med AI i retail-sektoren, hvordan man bør gå frem for å få suksess og hva man absolutt må unngå ved hjelp av AI.»

11:55 Oppsummering ved Stina Birkeland

 

Foredragsholder:  Ingrid Tofte – Designer og futurist, Sopra Steria

 Ingrid Tofte leder satsningen på strategisk design i selskapet Sopra Steria, og har en tilnærming til design som strekker seg langt dypere enn overflaten. Hun er en sentral pådriver i selskapets satsning på å koble innsikt i menneskelig atferd med ny teknologi for å komme frem til konsepter som er treffsikre og innovative. Etter 25 år i bransjen, har Ingrid mange digitale tjenester på merittlisten, og har mottatt en rekke designpriser nasjonalt og internasjonalt for sitt arbeid.

Foredragsholder: John Berland, Chief Innovation Officer, DigiLab Sopra Steria

John Berland, leder Sopra Sterias DigiLab i Scandinavia. Her utforskes og eksperimenteres det med digitale teknologier som vil forme fremtiden og knytter det til hvordan vi jobber i dag.

Foredragsholder:  Lars Løvlie – Data scientist og forretningsutvikler, Sopra Steria

Lars Løvlie er data scientist og forretningsutvikler innen kunstig intelligens i Sopra Steria. Han har doktorgrad i fysikk, og lang erfaring som software-utvikler i forskjellige prosjekter, men har de siste årene hjulpet Sopra Steria med å bygge opp et av Norges største og mest kapable miljøer innen analytics, big data og AI, med mye kollektiv erfaring om bruk av AI innen retail.