Fagsesjon: Sopra Steria

Fagsesjon

Den digitale Transformasjonen i Retail

Den digitale Transformasjonen
i Retail

Som en av Norges ledende leverandører innenfor Digital Transformasjon har Sopra Steria med sine 1800 ansatte et sterkt fokus på Retail sektoren. Vi har stor tro på å digitalisere retail gjennom et bredt spekter av spennende og innovative tjenester rundt kunstig intelligens, Hologram teknologi, og verktøy for en sømløs arbeidsplass.  

I vår sesjon gir vi dere en smakebit på fremtiden og hvordan man kan ta verktøy og ny teknologi i bruk for å skape konkurransefortrinn og bedre kundeopplevelser

11:00 – Innledning og introduksjon for sesjonen

Ved Stina Birkeland, Direktør for Retail i Sopra Steria

11:05 – «Fremtidens Retail er ikke lengre Science fiction»

ved Ingrid Tofte, Strategisk Tjenestedesigner og Futurist i Sopra Steria

Gapet minsker raskt mellom ”sci-fi – det som en gang var fantasi og fiksjon – og ”sci-fact” – det som nå er en realitet og virkelighet. I dag har vi allerede teknologi som gjør oss i stand til løse det meste – så hvilken teknologi og hvilke tjenester bør vi satse på? I dette foredraget vil Ingrid Tofte snakke om hva retailbransjen kan lære av science fiction – og hvordan virksomheter kan bruke science fiction-teknikker til å innovere og utforme fremtidsrettede kundeopplevelser! Se frem til et annerledes og inspirerende foredrag!

11:25 – Hvordan skaper Mixed Reality bedre kundeopplevelser!

 ved John Berland, Chief Digital Oficer Digilab Sopra Steria

Hva er mixed reality? Hvordan mixed realityteknologier som hologram, augmented- og virtual reality bidra til bedre kundeopplevelser og ikke minst høyere omsetning på nett og i butikk. Vi gir eksempler på globale virksomheter som bruker dette i dag med gode resultater, og ikke minst deler de trender vi tror blir aktuelle inn i fremtiden.

11:40 – Hvordan lykkes med AI og Big Data i Retail!

Ved Lars Løvlie, Data scientist Sopra Steria

 Kunstig intelligens (AI) er i ferd med å revolusjonere alle bransjer, også retail. Det finnes massevis av muligheter for automatisering, innsparing, effektivisering og ikke minst helt nye use cases som ikke var mulig før AI. Dette toget forlater perrongen nå, og de som vil være med bør hive seg på! Det er imidlertid krevende å identifisere mulighetene når man ikke nødvendigvis kjenner hvordan den nye teknologien fungerer. Lars forteller om hans og Sopra Sterias erfaringer med AI i retail-sektoren, hvordan man bør gå frem for å få suksess og hva man absolutt må unngå ved hjelp av AI!»

11:55 Oppsummering ved Stina Birkeland

 

Foredragsholder:  Ingrid Tofte – Designer, futurist

 Ingrid Tofte leder satsningen på strategisk design i selskapet Sopra Steria, og har en tilnæming til design som strekker seg langt dypere enn overflaten. Hun er en sentral pådriver i selskapets satsning på å koble innsikt i menneskelig atferd med ny teknologi for å komme frem til konsepter som er treffsikre og innovative. Etter 25 år i bransjen, har Ingrid mange digitale tjenester på samvittigheten, og har mottatt en rekke designpriser nasjonalt og internasjonalt for sitt arbeid.

Foredragsholder: John Berland, Chief Innovation Officer, DigiLab Sopra Steria

John Berland, leder Sopra Sterias DigiLab i Scandinavia – Her utforskes og eksperimenteres det med digitale teknologier som vil forme fremtiden og knytter det til hvordan vi jobber i dag.

Foredragsholder:  Lars Løvlie – Data scientist, forretningsutvikler

Lars Løvlie er data scientist og forretningsutvikler innen AI for Sopra Steria. Han har doktorgrad i fysikk, og mye erfaring som software-utvikler i forskjellige prosjekter, men har de siste årene hjulpet Sopra Steria med å bygge opp et av Norges største og mest kapable miljøer innen analytics, big data og AI, med mye kollektiv erfaring om bruk av AI innen retail.