Keynote speaker på NXT 24.mai 2018

Lars-Johan Jarnheimer – Future Retail Success Depends On Culture, Not Technology

Lars-Johan Jarnheimer

Lars-Johan er styreleder i en av verdens mest kjente og kjære butikkjeder, Ikea.

Lars- Johan Jarnheimer er ikke som andre toppsjefer. Allerede i 2003 ble han kåret til årets leder med begrunnelsen “En annerledes og befriende ny type leder.”

 

Jarnheimer liker ikke næringslivets stereotypier, der det forventes at man gjerne skal jakte, seile og spille golf, tilhøre de samme miljøene og kle seg likt. Han mener at de verdier og idealer han fikk fra sin bestemor forsvinner i større og større grad: Uten høflighet og kunne passe tiden er det meste bortkastet.

Andre ledere snakker om “Management by fear” og “Management by walking around”. Lars- Johan leder gjennom “Management by mormor.”

 

Å ramse opp alle selskapene Jarnheimer har vært involvert i, er en nesten umulig oppgave. Men la oss forklare hva som gjør at vi har brukt to år på å få Jarnheimer til NXT. Jarnheimer er styreleder i Ikea (ja, worldwide – ikke bare et datterselskap!), men også netthandelskonsernet Qliro Group som blant annet eier nettbutikkene CDON og Nelly.

 

Det tredje og siste selskapet vi ønsker å trekke frem er medieselskapet Egmont der Jarnheimer også er styreleder. Egmont har gått fra å være ren medieselskap til å bli en av Nordens største investorer innen e-handel med bl.a. Fjellsport, Jollyroom og Outnorth i porteføljen.

 Jarnheimer har forresten også erfaring fra flere Kinnevik-eide selskaper, samt H&M der han stod bak det legendariske retail-konseptet Galne Gunnar.